Kan Avaaz helpen bij de overhandiging van mijn petitie?

Avaaz-leden die een petitie aanmaken staan meestal zelf in voor de overhandiging van hun petitie. Dat kun je doen door de persoon aan wie je petitie gericht is een e-mail te sturen met de link naar je campagne en de lijst met handtekeningen. Je kunt ook alles printen en de documenten met de post opsturen of persoonlijk overhandigen. 

We willen dat de overhandiging van je petitie een succes is, dus dit zijn enkele tips:

Een geslaagde overhandiging organiseren:
- Kies een datum die overeenstemt met een gerelateerd evenement of media-aandacht voor de kwestie zodat je petitie meer opvalt.
- Neem contact op met de persoon aan wie je petitie gericht is en vraag of ze de petitie persoonlijk in ontvangst willen nemen. Zo nee, ga dan op zoek naar een politieke tegenstander die je campagne wil steunen (hoe hoger hun status, hoe beter).
- Vraag experts over de kwestie om aanwezig te zijn bij de overhandiging om je campagne kracht bij te zetten.
- Nodig een massa mensen uit! Stuur de uitnodiging naar je hele netwerk.

Interesse opwekken bij de media:
- Wees creatief: opvallende thema's of berichten op evenementen hebben meer kans om de interesse van lezers op te wekken.
- Gebruik visuele middelen: de grootste nieuwsberichten hebben geweldige visuele elementen -- vraag een fotograaf om aanwezig te zijn, besteed aandacht aan de organisatie van het evenement op visueel vlak en maak het kleurrijk.
- Hou het simpel: stel een beknopt persbericht op (niet meer dan één pagina), indien mogelijk met afbeeldingen, dat je naar nieuwsagentschappen kunt sturen.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur ons dan een bericht door op de roze contactknop rechts onderaan je scherm te klikken.

Heb je het antwoord op je vraag gevonden? Dank voor de feedback. Je feedback kon niet verzonden worden. Probeer het later nog eens.